ATLETIČARKE TRENERI I VOLONTERI GALERIJA SLIKA

Odlični rezultati naših atletičara u Lyonu na Svjetskom atletskom prvenstvu za osobe s invaliditetom


Od 19. do 28. srpnja u Lyonu na stadionu Parilly održano je 6. IPC Svjetsko atletsko prvenstvo na kojemu je sudjelovalo 1100 sportaša iz 98 zemalja svijeta.U reprezentaciji Hrvatske bilo je i 6 Agramovaca (od 14 reprezentativaca) i dva trenera (od 6), Ante Pavković i Ante Brkljačić.
Naši Agramovci bili su odlični:

U konkurenciji slabovidnih atletičara u kombiniranoj disciplini bacanja koplja (F12-13), naš mladi atletičar Branimir Budetić, u trećem pokušaju postavio je svoj novi osobni rekord 58,97m koji ga je plasirao na drugu srebrnu poziciju u ukupnom poretku. Natjecanje je bilo izuzetno rezultatski napeto do samoga kraja. Za samo 32cm pobjedu je odnio Chung-Chih Chiang iz Kineskog Taipeja s 59,29 m. Treće mjesto zauzeo je Iračanin Nikparast s rezultatom 58,47m. Naš najmlađi član reprezentacije Grgo Bogdanović u istoj disciplini zauzeo je 9. mjesto s rezultatom 43,65 m.
Branimir Budetić je nastupom u bacanju diska u konkurenciji slabovidnih atletičara svojim osobnim rekordom, ali i novim državnim rekordom, uspio osvojiti i brončano odličje. Disk je bacio na daljinu od 38,67m. Inače, Branimir iza sebe ima nekoliko nastupa u višeboju gdje se između ostalih disciplina nalazi i bacanje diska. Prvo mjesto zauzeo je Španjolac Lopez Gonzales s rezultatom 46,39 m. U istoj disciplini Miljenko Vučić koji je ranijim nastupom u kugli ostvario odličan rezultat, ovdje je zauzeo 5. mjesto s rezultatom 33,34m.

Skok u dalj atletičara s intelektualnim poteškoćama i ovog puta je bilo atraktivno pratiti. Zoran Talić, u konkurenciji 17 skakača, u trećoj je seriji skočio 7,07m što je bilo dovoljno da zauzme drugu srebrnu poziciju na kojoj je ostao sve do kraja natjecanja. Prvo mjesto zauzeo je Ukrajinac Prudnikov sa 7,15m, dok je treće mjesto pripalo Portugalcu Cunhai sa 6,77m.

Zoran je ove godine osvojio i brončanu medalju u svojoj disciplini na Europskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu, a nastup na INAS FID Svjetskom prvenstvu koje je održano u Pragu u prvoj polovici lipnja, morao je otkazati je zbog bolesti.

Prvog dana svjetskog atletskog prvenstva, atletičarka Marija Iveković Meštrović nastupom u bacanju diska, osvojila je treće mjesto. Marija je disk bacila na daljinu od 38,85m no spajanjem natjecateljskih kategorija i zbrojem koeficijenata, daljina Kineskinje Zhang od 35,24m bila je dovoljna da srebro pripadne upravo njoj. Prvo mjesto zauzela je Ruskinja Sofia Oksem bacivši disk 40,80 m.

U jutarnjem programu, prvog dana nastupao je i
Miljenko Vučić koji je izvanrednim nastupom zauzeo 5. mjesto u bacanju kugle u konkurenciji slabovidnih bacača. Miljenko je bacio kuglu na 13,88m što predstavlja i njegov i državni novi rekord.

U kategoriji F12 (slabovidni) atletičarka Marija Vidaček zauzela je 4. mjesto u bacanju koplja s razultatom 31,60m što je Marijin najbolji ovosezonski rezultat.

Na kraju možemo čestitati i našim trenerima koji su odlično pripremili naše atletičare i dokazali da smo kvalitetom iznad svih u Hrvatskoj. Ostalih 8 atletičara naše reprezentacije osvojilo je tri brončane medalje: Darko Kralj u bacanju kugle, Mikela Ristoski u skoku udalj i Josip Slivar u bacanju kugle.

Iskrene čestitke svima.




 


    KORISNIČKI KUTAK

NEWSLETTER PRIJAVA :

Za  primanje novosti  vezanih uz našu ponudu
  Unesite e-mail adresu:

cert
Sponzori