ATLETIČARKE TRENERI I VOLONTERI GALERIJA SLIKA

I na kraju u listopadu dolazi vrhunac sezone i Svjetsko atletsko prvenstvo u Dohi – Qatar.

Svjetski rekord Branimira Budetića

26.10.2015. Atletski svijet osoba s invaliditetom bogatiji je za još jedan svjetski rekord, onaj u muškom koplju F13, a ponosni vlasnik je upravo naš Branimir Budetić.
Branimir je već u prvom bacanju koplje bacio na daljinu 65,72m i postavio novi svjetski rekord. Sjajno raspoloženi Branimir je do kraja natjecanja imao nekoliko odličnih hitaca, te je pokazao apsolutnu superiornost nad konkurencijom na ovom svjetskom prvenstvu.
Čestitamo Branimiru i njegovom treneru Anti Pavkoviću. Drugo mjesto pripalo je Iračaninu Hosseini Seyedu sa 59,97m, a treće srpskom kopljašu Nemanji Dimitrijeviću sa 59,82m.

Zoran Talic srebrni u skoku u dalj

24.10.2015. Današnji dan na svjetskom atletskom prvenstvu za osobe s invaliditetom obilježio je nastup Zorana Talića u skoku u dalj.
Zoran je u konkurenciji 18 skakača pokazao izuzetnu natjecateljsku spremnost.
Već u prvom skoku Zoran je skočio svoj osobni rekord - 7,22m, a u trećem ga je i poboljšao na 7,32m. Državnim rekordom priznat će se ipak onaj prvi (7,22m), jer je skok od 7,32m bio popraćen vjetrom brzine više od dozvoljene za priznavanje rekorda.
Prvo mjesto pripalo je Malezijcu Romly Abdul Latifu sa 7,35m, dok je treće mjesto zauzeo Ukrajinac sa 7,14m.

22.10.2015. Prvog dana natjecanja IPC svjetskog prvenstva nastupila su čak četiri naša atletičara.
Jutarnji program otvorio je Mladen Tomić (F42) te je u konkurenciji trinaest natkoljeničnih bacača kugle, sa hicem 12,51m zauzeo 7. mjesto. Prvo mjesto pripalo je Britancu Aledu Daviesu koji je sa 14,95m postavio novi rekord svjetskih prvenstava.
U jutarnjem programu nastupio je još i Ivica Balog u utrci na 100m (T42). Ivica nažalost sa rezultatom 15.02 nije uspio izboriti finale.
Prvi puta na ovako velikom natjecanju, nastupio je i atletičar AKOI Agrama, Marijan Presečan, koji je u disciplini bacanja kugle (F53) sa hicem 5,67m zauzeo 8. mjesto.


Poslije ovih rezultata dolazi kratki predah od natjecanja i priprema a zatim kreću pripreme za najveći sportski događaj u 2016 godini – Paraolimpijske igre u Riju.
Znajući s kakvim kadrom raspolažemo realno je očekivati da ćemo imati u Riju između 7 i 10 atletičara pod uvjetom da budemo imali potporu grada, našeg Saveza i HPO.



IPC SP Doha-Qatar:
Koplje - Budetic
100m - Balog
Kugla - Presecan
Skok u dalj - Talic

Galerija Slika


    KORISNIČKI KUTAK

NEWSLETTER PRIJAVA :

Za  primanje novosti  vezanih uz našu ponudu
  Unesite e-mail adresu:

cert
Sponzori