ATLETIČARKE TRENERI I VOLONTERI GALERIJA SLIKA

Velika ekipna pobjeda mladih atletičara AKOSI AGRAM


Rezultati ukupno >>

U Puli, na atletskom stadionu SRC Veruda, od 25-27. rujna 2020. održano je 23. Otvoreno pojedinačno i ekipno atletsko prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom.

Organizatori prvenstva su bili:
• Sportska zajednica Istarske županije
• Spektar Atletski klub osoba s invaliditetom Pula i
• Hrvatski atletski savez osoba s invaliditetom

Na prvenstvu se natjecalo 14 ekipa iz Hrvatske sa 83 natjecatelja kao i jedan atletičar iz Bih jer je prvenstvo bilo otvorenog tipa. Ukupno su bila 144 starta.
Iako se natjecanje odvijalo u smanjenom formatu prouzrokovano pandemijom, nije omelo sportaše da postignu odlične rezultate. Sve ekipe bile su odlično pripremljene o čemu govori 18 oborenih državnih rekorda prvog dana i 13 oborenih rekorda drugog dana. Jedan dio državnih rekorda je na nivou rezultata koji su A norma za Paraolimpijske igre u Tokiju 2021 godine a jedan manji dio rezultata bio je i na nivou B normi što bi iduće godine moglo odvesti na Paraolimpijske igre u Tokio i 10 naših atletičara i atletičarki. Poslije prvog dana natjecanja uvjerljivo je vodila ekipa AKOSI Odisej iz Kutine s 5052 boda ispred AKOSI AGRAM s 3.292 boda i AKOSI URIHO iz Zagreba sa 2193 boda.

Poslije drugog dana, uz odličan nastup mladih atletičara AKOSI AGRAM – najmlađa ekipa na prvenstvu – prvo mjesto osvojili su Agramovci sa 6544 boda, Odisej je imao 5926 bodova a treći Uriho je imao 3693 boda.
Ovo je bila 13.ta ekipna pobjeda od dosad održanih 15 ekipnih prvenstava a došla je u godini kada klub obilježava mali jubilej - 15 godina postojanja.

Državne rekorde su postigli slijedeći Agramovci:
• Emanuela Palić, Dorotea Grgić i Anton Bošnjaković u trci na 100m,
• Petra Štruklec i Marijan Presečan u bacanju kugle,
• Anton Bošnjaković u skoku udalj
• Marijan Presečan u bacanju koplja
• Petra Štruklec u bacanju diska a
• Državni prvak je bio Zoran Talić na 100m i u skoku udalj.

Zapažene nastupe koji su donijele pobjedonosne ekipne bodove imali su i Branimir Budetić i Neo Pavić, i Mladen Tomić u bacanju koplja, Marina Martinac, Petar Malkoč, Mladen Tomić, Juraj Obad, Marijan Pajvot, Neo Pavić, Ivan Sakan i Tomislav Vuković u bacanju kugle, Marijan Pajvot u trci na 100m, Tomislav Vuković i Emanuela Palić u bacanju koplja, i Petar Malkoč u bacanju čunja.
Ovi rezultati su i plod velikog rada trenera: Ante Pavkovića, Ive Zlomislić , Ivana Brkljačića i Slavena Brkljačića. Agramovci nastavljaju s pripremama za slijedeću sezonu kada očekuju još bolje pojedinačne i ekipne rezultate.





    KORISNIČKI KUTAK

NEWSLETTER PRIJAVA :

Za  primanje novosti  vezanih uz našu ponudu
  Unesite e-mail adresu:

cert
Sponzori