ATLETIČARKE TRENERI I VOLONTERI GALERIJA SLIKA
GORAN GRD


Rođen je u Varaždinu 18.05.1971. godine.


Osnovnu i srednju školu završio je u Zagrebu.

Atletikom se bavio od svoje 15 godine u A.K. Dinamo – Zrinjevac.
Postizao je vrhunske rezultate u skoku s motkom (jugoslavenski i hrvatski rekorder), također i u desetoboju (prvak Jugoslavije i Hrvatske).
Upisuje Fakultet za fizičku kulturu i počinje raditi kao trener u A.K. Dinama – Zrinjevac.
Radi sa mlađim i starijim uzrastima prvenstveno skok i sprint. Najbolje rezultate postiže u skoku s motkom s atletičarkom Ivanom Jerković (državna rekorderka 405).

Svoju atletsku karijeru započeo sam 1986. godine u atletskom klubu Dinamo-Zrinjevac.
Iako sam u sljedećih nekoliko godina ostvario zapažene rezultate, karijeru sam nažalost bio prisiljen prekinuti zbog teške ozljede. 
Ipak, u spomenutom razdoblju nekoliko godina sam bio prvak bivše države u skoku motkom, skoku u dalj, trčanju i višeboju te rekorder bivše države i dugogodišnji rekorder Hrvatske.
Također, nastupao sam za reprezentaciju Jugoslavije na balkanskim igrama i europskom prvenstvu te kasnije do završetka karijere nastupao sam za reprezentaciju Hrvatske.

Nakon prekida atletske karijere, 1996 godine započinjem trenirati mlađe dobne skupine atletskog kluba Dinamo-Zrinjevac u svojstvu honorarnog djelatnika.
Kroz tu atletsku školu do današnjih dana odgojeni su mnogi atletičari koji su u kasnijim skupinama ostvarivali zavidne rezultate kako za klub tako i za reprezentaciju Hrvatske.
Od 2003. godine nalazim se na platnoj listi atletskog kluba Dinamo-Zrinjevac te uz vođenje atletske škole započinjem i s vođenjem treninga skoka motkom, discipline u kojoj sam i sam postizao najbolje rezultate.
Počeo sam raditi s Ivonom Jerković našom najboljom skakačicom motkom i rekorderkom s preskočenih 405 cm, pa kasnije s Martinom Ivković (preskočenih 380 cm) te s Avom Marušić (preskočenih 385 cm) te nekolicinom skakača koji nastupaju za reprezentaciju predvođeni s izrazito talentiranim mlađim juniorom Hrvojem Sedlarom i Danijelom Buhinom koji je sa preskočenih 475 i 490 cm jedan od najboljih skakača u Europi za tu dob.

Primarni cilj moga posla je otkrivanje talentirane djece koje naginju skokovima i sprintu te ih pripremiti za kasnije atletsko usavršavanje. Nadalje želja mi je i dalje razvijati i borit se za disciplinu skoka motkom, koja je radi svoje specifičnosti i cijene rekvizita zapostavljena u nekim klubovima.


    KORISNIČKI KUTAK

NEWSLETTER PRIJAVA :

Za  primanje novosti  vezanih uz našu ponudu
  Unesite e-mail adresu:

cert
Sponzori