ATLETIČARKE TRENERI I VOLONTERI GALERIJA SLIKA

I na kraju dolazi London 2012. i Paraolimpijske igre.

I naš klub i naši atletičari i treneri pripremali su se i živjeli 4 godine da bi došli do nastupa u Londonu 2012. na Paraolimpijskim igrama.

U 20 atletičara, kandidata za London bili su i naši slijedeći atletičari:

1. Zoran Talić (1990) – kat. F20 – skok udalj
2. Branimir Budetić (1990) – kat. B12 – koplje

3. Vedran Lozanov (1985) – kat. B12 – 5.000m
4. Darko Majdandžić (1976) – kat. F34 – kugla

5. Mladen Tomić (1976) – kat. F42 – kugla, koplje

6. Miljenko Vučić (1981) – kat. B12 – kugla, koplje

7. Grgo Bogdanović (1995) – kat. B12 – koplje

i Atletičarke:

1. Marija Iveković Meštrović (1981) – kat. B12 – disk

2. Marija Vidaček (1991) – kat. B12 – koplje

3. Kristina Ivanković (1992) – kat. B12 - kugla

i treneri:

Ante Pavković i Ante Brkljačić

i atletski izbornik Hrvatskog Paraolimpijskog Odbora:

Branko Omazić

 

Kako je tijekom 4.godišnjeg Paraolimpijskog ciklusa IPC(Svjetska Paraolimpijska Organizacija) dva puta mijenjala discipline i norme za nastup u Londonu na kraju je Hrvatski paraolimpijski odbor dobio 13 mjesta za London tako da su od naših atletičara, iako su imali A norme, kući ostali Vedran Lozanov, Darko Majdandžić, Miljenko Vučić, Grgo Bogdanović i Kristina Ivanković a put Londona krenuli su Branimir Budetić, Zoran Talić, Mladen Tomić, Marija Iveković Meštrović i Marija Vidaček kao i treneri Ante Pavković i Ante Brkljačić i izbornik Branko Omazić.

Od 30. kolovoza do 9. rujna 2012. Svijet je vidio do sada najbolje organizirane Paraolimpijske Igre u atletici koje je svaki dan pohodilo 80.000 gledatelja kako u jutarnjem tako i u popodnevnom programu.

Natjecanje u atletici pokazalo je da se u cijelom svijetu odlično radi i da je konkurencija sve jača, a kada još pomenemo da je oboreno u 90% disciplina svjetski rekord onda je sve jasno kako treba dalje raditi. Naša reprezentacija osvojila je dvije srebrne i dvije brončane medalje i zauzela 36 mjesto među 135 država od kojih je 59 osvajalo atletske medalje.

Ostaje žal da smo mogli i bolje i više ali nismo uspjeli jer nismo imali dovoljno novaca da odemo na 5 kvalitetnih natjecanja – mi smo imali samo naše državno prvenstvo kao i IPC Europsko prvenstvo što nije bilo dovoljno da osvojimo više medalja a realno smo vrijedili za 7 medalja jer tri rezultata naših atletičara koji su bili dužine za srebrne medalje „pale“ su izvan segmenta za disk.

A što su postigli naši Agramovci:

Marija Iveković Meštrović bila je deveta u bacanju diska, Marija Vidaček sedma u bacanju koplja a Mladen Tomić oduševio je svojim petim mjestom u bacanju kugle i osobnim rekordom od 13m.

A onda dolaze nastupi naših najboljih atletičara u ovoj godini:

Branimir Budetić osvojio je brončanu medalju u bacanju koplja a

Zoran Talić je bio srebrni u skoku udalj.

Od naših trenera u Londonu su bili Ante Pavković i Ante Brkljačić, privremeno angažirani trener iz Češke Rudolf Černy a ekipu je uspješno vodio izbornik Branko Omazić.

Svima velike čestitke !

Svi rezultati su vidljivi na web stranici IPC-a.




    KORISNIČKI KUTAK

NEWSLETTER PRIJAVA :

Za  primanje novosti  vezanih uz našu ponudu
  Unesite e-mail adresu:

cert
Sponzori